Verminder je beveiligingsrisico’s met een Security Awareness Training

security awareness training

Je kunt je best doen om hackers buiten de deur te houden, maar als medewerkers op dit gebied geen bewustzijn hebben, sta je al met 1-0 achter. Bent u ervan overtuigd dat iedereen in uw organisatie zich bewust is van de beveiligingsrisico’s waarmee zij dagelijks worden geconfronteerd? Nee? Het is dus zeker de moeite waard om onze security awareness training te overwegen.

De praktijk leert dat veiligheidsbewustzijnstraining staat of valt met herhaling. Daarom hanteren we 5 stappen die voortdurend aandacht vragen voor het gewenste en noodzakelijke gedrag van uw medewerkers:

 1. Inventaris

  De eerste stap is het bepalen van de huidige stand van zaken. Wat is het niveau van bewustzijn van werknemers op dit moment? Gaan ze bewust om met digitale middelen of is er ruimte voor verbetering? Een phishing-simulatiecampagne levert vaak verbluffende resultaten en inzichten op.
  Tijdens zo’n security awareness training sturen we alle medewerkers een ‘nep’-phishingbericht, de zogenaamde ‘cyber resilience check’. Op basis van klikken zien we welke medewerkers de e-mail niet als phishing herkennen. We geven dan direct specifieke feedback over phishing en hoe hackers het gebruiken. Dit bereidt uw medewerkers voor op een mogelijke aanval. Door dit regelmatig te doen, zal het aantal ongewenste klikken afnemen. Uw medewerkers worden cyberbestendiger en uw bedrijf en heeft een hogere cyber security.

 2. Strategie

  Het inventariseren van de huidige stand van zaken wijst de weg naar het identificeren van een strategie die het bewustzijn moet vergroten. Waar moet het gemiddelde niveau van security awareness zijn en waar is het nu? Op basis hiervan is het mogelijk om te bepalen welke acties nodig zijn om dit doel te bereiken en zo uw organisatie optimaal te beschermen.

 3. Verhoog het kennisniveau

  Medewerkers moeten beginnen met activiteiten die het bewustzijn vergroten, waarbij de kracht ligt in constante herhaling!

 4. Evaluatie

  Aan het einde de security awareness training beoordelen we wat alle inspanningen hebben opgeleverd. Is dat doel bereikt en is het bewustzijn echt toegenomen? Is het niet genoeg? Daarna gaan we weer aan de slag met de nieuwe security awareness training.

 5. Herhaling

  Security is geen eenmalig project, maar een continu proces. Er zullen altijd nieuwe bedreigingen zijn. Houd elkaar dus alert en houd de gevaren goed in de gaten.

Voordelen van Security Awareness Training

 • Bedrijf beter beveiligd tegen cybersecurity
 • Medewerkers die bewust zijn van cyber security
 • Beschermd tegen de gevaren van datalekken, netwerkaanvallen en ransomware-bedreigingen
 • Regelmatige feedback op testresultaten
 • Volledig ontzorgd

Meer informatie? Neem contact op

Wilt u meer informatie ontvangen of een security awareness training aanvragen? Als u onderstaand contactformulier invult bespreken wij graag de mogelijkheden met u.