Print Management

Met print management zorgt u ervoor dat u controle krijgt over uw afdruk- en scanomgeving, de kosten verder verlagen en de veiligheid waarborgt door de kans op gegevenslekken te verminderen. Het heeft ook een positieve impact op het milieu omdat er meestal minder geprint wordt. Hierdoor heeft u een duurzame, beheersbare en veilige printomgeving met lagere kosten.

print management

Voordelen print management

Met print management heb je de volgende voordelen:
 • Bespaar ten minste 15% op de afdrukkosten
 • Minder risico op datalekken
 • Is er een volledig gebruiksoverzicht
 • Bevorderd duurzaamheid door minder afdrukken
 • Wat is print management?

  Met print management worden de afdrukken van werknemers eerst naar een centrale afdrukserver verzonden in plaats van rechtstreeks naar een printer of multifunctionele printer. Pas nadat de gebruiker zich persoonlijk heeft geregistreerd, worden de afdruktaken uitgevoerd. Dit wordt ook wel follow-me/you printing genoemd. Voordelen:

  • Printjobs worden niet zomaar afgedrukt en vergeten;
  • Er is geen informatie meer die onbeheerd ronddwaalt; daardoor worden datalekken verminderd

 • Kosten- en milieubesparingen

  Met print management worden onnodige afdrukken voorkomen en bij het rapporteren of in rekening brengen van hun eigen budgetten, kunnen gebruikers gestimuleerd worden in het letten op de kosten die gepaard gaan met afdrukken. Dit kan een besparing van minimaal 15% opleveren. Het heeft ook een positieve impact op een duurzamere bedrijfsvoering en betekent dus het sparen van het milieu.

 • Lager risico op datalekken

  In de praktijk blijkt een goede beveiliging van gevoelige persoons- en bedrijfsgegevens een uitdaging voor organisaties. Vaak veroorzaakt het onbewuste gedrag van medewerkers zogenaamde 'foutieve informatie'. Een groot risico is onbeheerde toegang tot de bedrijfsapparatuur, evenals toegang tot privacygevoelige en vertrouwelijke informatie.

  Met print management wordt dit risico verminderd omdat alle afdruk-, kopieer- en scantaken centraal worden vastgelegd en de gebruikerstoegang tot printers ook gecentraliseerd is.

 • Volledig gebruiksoverzicht

  Een nauwkeurige weergave van het gebruik van afdrukapparatuur is mogelijk in de vorm van handige rapporten. Zo kun je zien waar verbeteringen mogelijk zijn en kun je het gewenste resultaat managen.

  De kosten voor het gebruik van de apparatuur kunnen naar wens door te belasten. Van gebruikers tot afdelingen en/of projecten.

  U kunt ook eenvoudige afdrukregels instellen, zoals e-mails automatisch zwartwit te printen, van standaard dubbelzijdig afdrukken of het verzenden van grote afdrukopdrachten naar goedkopere of zwaardere afdrukapparaten.

Verschillende mogelijkheden print management

Omdat de ene printmanagement oplossing de andere niet is, gaan we graag met u in gesprek. Op basis van uw printbeleid, infrastrucuur een aanvullenden wensen kan XBC Utrecht kijken welke printmanagement oplossing het beste aansluit bij uw organisatie.

Neem contact op

Wilt u weten hoe XBC Utrecht ook uw organisatie kan helpen met een print management oplossing? Wilt u een en demo inplannen of meer informatie ontvangen?
Als u onderstaand contactformulier invult nemen we snel contact met u op.