Xerox uitgeroepen tot leider in Quocirca’s Cloud Print Services 2022 Landscape Report

Xerox is uitgeroepen tot leider in het Quocirca’s Cloud Print Services 2022 Landscape Report. Xerox bereikte deze leidende positie in de markt van managed print services, zowel op basis van haar strategische visie als het uitgebreide serviceaanbod.

“Xerox richt zich steeds meer op cloud-first oplossingen. We ontwerpen onze oplossingen als multi-tenant, native cloud-applicaties in plaats van simpelweg als een on-premise serverapplicatie naar Azure, AWS of Google private cloud”, zegt Elizabeth Fox, vice president, Managed Print Services bij Xerox. “Dit biedt onze klanten schaalbare oplossingen.”

Xerox wordt geprezen voor de ondersteuning van haar klanten door middel van end-to-end beveiliging en cloudconnectiviteit.

Volgens Quocirca zijn cloud-native applicaties om meerdere redenen ideaal voor workflows:

  • Weinig of geen IT-footprint (geen VPN nodig)
  • Geen grote investeringen vooraf door SaaS-model waarbij klanten alleen betalen voor wat ze gebruiken
  • Schaalbaar en dus eenvoudig uit te breiden bij groei
  • Geen IT-connectie, dus zonder software-upgrades of beveiligingspatches te beheren

Het in de cloud gehoste MPS Advanced Analytics-dashboard wordt ook geprezen door Quocirca. Volgens het rapport heeft “Xerox een nieuw dashboard gemaakt voor algemene rapportage. Het MPS Advanced Analytics-dashboard is een stapsgewijze verandering in de strategie voor analysetools. Door informatie te consolideren in één door de cloud gehost dashboard, biedt Xerox klanten nog meer inzicht en toegevoegde waarde.”

Bron: Xerox