A3 Printer

A3 Printer

Voor veel bedrijven zijn A3 multifunctionele printers een belangrijk onderdeel van het bedrijfsproces. Investeren in een nieuw all in one A3 printer brengt vaak hogere kosten met zich mee dan een A4 printer. Door dit goed te organiseren kunnen organisaties efficiënter werken. Deze A3 printers zijn bijvoorbeeld zeer geschikt voor het printen van stickers en posters. Bij Xerox Utrecht doen we er alles aan om uw bedrijf of afdeling te helpen dit probleem op te lossen. Om u alvast op weg te helpen brengen we graag de voor- en nadelen van A3 printers in kaart.

Voordelen van A3 printers

 • A3 Afmetingen: Hoe groot is A3 formaat? Het formaat van A3 is 29,7 x 42 cm en  wordt bijvoorbeeld veel gebruikt om stickers en posters te printen. veel bedrijven A3 printers en het kan voor jouw organisatie ook interessant zijn om er een te kopen of te huren.
 • A3 Printen: Omdat een A3 printer groter is dan een A4 printer kan deze uiteraard ook A3 afdrukken. Daarnaast heeft het vaak een betere afdrukkwaliteit en een lagere tikprijs per pagina. De snelheid van het afdrukken is echt organisatie specifiek maar varieert op A3 formaat vaak tussen de 20 en 70 pagina’s per minuut. 
 • A3 Scanner: A3 scanner met hoge resolutie die zijn ontworpen om u te voorzien in de behoefte van de meest veeleisende toepassingen. Middels de automatische document doorvoer kunnen scansnelheden worden behaald van meer dan 150 pagina’s per minuut.
 • A3 laserprinter kleur: A3 laserprinters printen extreem snel en zijn aan het eind van de Total Cost of Ownership goedkoper als je regelmatig print. Vanwege het kosten voordeel en de kwaliteit de afdrukken zien we dat deze oplossing vaak wordt ingezet als bedrijfsprinter.

Nadelen van A3 printers

 • Grotere omvang: A3- printers zijn groter van A4 printers. Dit komt vanwege het grotere formaat van het papier. Ook in deze A3 printers zitten wel degelijk verschil in afmetingen. Kijk dus altijd goed naar de ruimte die op kantoor beschikbaar is en de afmetingen van de printer.
 • Hogere instapkosten: De eenmalige investering valt veelal hoger uit ten opzichte van de kleine A4 printers. Inmiddels doen veel bedrijven printers leasen en hebben hierdoor geen eenmalige investering. 

De goedkope A3 Printers

mediamarkt cooblue kantoorprinter, printer service Voor veel bedrijven zijn A3 printers een belangrijk onderdeel van het bedrijfsproces. Investeren in een nieuw all in one A3 printer brengt vaak hogere kosten met zich mee dan een A4 printer. Door dit goed te organiseren kunnen organisaties efficiënter werken. Deze A3 printers zijn bijvoorbeeld zeer geschikt voor het printen van stickers en posters. Bij XBC Utrecht doen we er alles aan om uw bedrijf of afdeling te helpen dit probleem op te lossen. Om u alvast op weg te helpen brengen we graag de voor- en nadelen van A3 printers in kaart.

Meer weten over A3 printers?

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van A3 printers? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Conclusie A3 Printers

We hebben de voor- en nadelen tussen een A3 multifunctionele printer en een A4 printer hieronder nog even voor u opgesomd.

 • U krijgt een printer met automatische documentinvoer;
 • U kunt bij normaal gebruik voordeliger uit zijn dan op A4;
 • U hoeft niet per se een grotere eenmalige investering te doen;
 • U kunt de printer modulair uitbreiden met een finisher of extra papierlades;
 • U bent voorzien van een printer waarmee u alle kanten uit kan.
A3 printer
bedrijfsprinters

Bedrijfsprinters

Compacte bedrijfsprinters zijn perfect voor kleine kantoren en passen op uw bureau. Voer snel uw printopdrachten uit en verlies geen tijd. Print u niet zoveel dan zijn bedrijfsprinters de juiste printoplossing.

Multifunctionele printers

De alleskunner. De multifunctionele printer zorgt ervoor dat je binnen je organisatie alle kanten op kan. Van simpel kopiëren van een fysiek document naar het omzetten van een fysiek document naar digitaal en andersom.

Productieprinters en persen

Met het breedste porfolio losblad digitale persen en productieprinters op de markt is er altijd een printoplossing die past. Digitale losbladpersen zijn ideaal voor grafische communicatie en voor de snelle, hoogvolume printtoepassingen van commerciële drukkerijen.

Neem contact op

Wilt u weten hoe a3 printers ook uw organisatie vooruit kunnen helpen? Wilt u een afspraak inplannen of meer informatie ontvangen? Als u onderstaand contactformulier invult nemen we snel contact met u op.