10 voordelen van DaaS (Device as a Service)

daas

Koopt u apparaten zoals laptops? Veel organisaties kopen nog steeds, maar ze overwegen steeds vaker om leaseconstructie aan te nemen, waarbij alle diensten rondom het beheer worden uitbesteed. Nog steeds niet overtuigd? We zetten de voordelen van de Device as a Service (DaaS) voor u op een rij.

1. Gewenning

Als consument zijn we gewend om leasemodellen en diensten af te nemen. Denk aan Spotify en Netflix, maar ook de private lease heeft een vlucht genomen. Business to business leasen wij onze auto en koffiezetapparaat, maar denk met dit model ook aan de overstap van een on-premises installatie naar een cloud omgeving. Het is schaalbaar, flexibel en we zijn gewend om te worden ontzorgd, van aankoop tot de vervanging.

2. Transparante, voorspelbare kosten

Organisaties kiezen steeds vaker voor maandelijkse, voorspelbare kosten in plaats van eenmalige, soms onverwachte investeringen (van kapitaalinvesteringen tot bedrijfskosten). We betalen niet meer voor bezit, maar voor gebruik. Een bijkomend voordeel van as-a-service modellen is dat er geld vrij blijft voor basisactiviteiten. Zo wordt meer dan 95% van de multifunctionele printers afgenomen op basis van het Opex-model (bedrijfskosten).

3. Schaalbaarheid

Allereerst is het device as a service schaalbaar. Als de grootte van uw personeelsbestand verandert, kunt u het aantal apparaten dat u gebruikt eenvoudig aanpassen. Hierdoor ben je als organisatie verzekerd van optimale flexibiliteit.

4. Altijd voorraden

Nieuwe medewerkers kunnen in een mum van tijd aan de slag met hun toestel. Waar de “opstarttijd” meestal enkele dagen tot soms weken duurt, heb je met het device as a service altijd een minimale voorraad en kunnen nieuwe collega’s snel aan de slag.

5. Minder werkdruk

Door veel veranderingen in het IT-landschap is de rol van de IT-manager sterk veranderd. De locatie is veel uitdagender geworden, maar tegelijkertijd ook een stuk complexer. Steeds vaker neemt de IT-manager beslissingen op strategisch en tactisch niveau. Operationele zaken worden uitbesteed. De rol van de systeembeheerder verzwakt steeds meer. IT-personeel kunnen echter gemakkelijk tientallen uren per week besteden aan het beheren van devices. Het is vaak saai en eentonig werk. Met het device as a service ontzorgen we volledig. Van visualisatie tot CMDB-rapporten, ID tagging, gegevensoverdracht, overdracht, breakfix, verwijdering, en terugname, alles wordt geregeld. Met Device-as-a-Service kunnen IT-organisaties en beheerders zich richten op hun kerntaken. Werken áán in plaats van ín hun organisatie en daar waar zij de meeste waarde kunnen toevoegen.

6. Altijd de nieuwste apparatuur

Via directe communicatielijnen met merken als Dell, Lenovo, Microsoft en HP kunnen ervaren partijen altijd de nieuwste apparaten tegen de laagste prijs aanbieden. Ook de economische levensduur is stabiel, waardoor het voor iedereen duidelijk is wanneer devices in aanmerking komen voor vervanging.

7. Employer branding

Werken op afstand, onafhankelijk van plaats en tijd is voor veel werknemers vanzelfsprekend geworden. Werk krijgt daardoor veel meer het karakter van een dienst: niet alleen onafhankelijk van plaats en tijd, maar ook op die momenten dat het nodig is of uitkomt. Natuurlijk spelen de aard van het werk en de organisatie een rol, maar werknemers bepalen voor een groot deel zelf wanneer en hoe ze ‘work as a service’ afnemen. Om het werk als een dienst af te kunnen nemen zijn de juiste voorzieningen alles bepalend. Om dit als werkgever optimaal en flexibel te faciliteren, ligt het natuurlijk voor de hand om de daarvoor benodigde hardware, software en bijbehorende ondersteuning óók ‘as-a-service’ af te nemen. Werknemers stellen daarbij steeds hogere eisen. Naast flexibiliteit gekoppeld aan een mooi salaris en goede secundaire arbeidsvoorwaarden, verwachten ze uitstekende services en kwaliteit rondom de devices die ze gebruiken. Met device as a service heeft u altijd het beste van het beste in huis en kunt u medewerkers meer dan ooit boeien en binden.

8. Beveiliging

Met een ervaren partij kiest u voor veilige apparatuur. Dit verbetert de beheerfuncties van devices, zodat ze altijd beschermd zijn tegen cybercriminaliteit, malware, enz.

9. Circulaire economie

Er worden vele liters water en andere grondstoffen gebruikt voor het produceren van een laptop. Met Device as a Service werkt u vaak met high-end apparatuur. Deze devices hebben een langere levensduur en kunnen vaak een tweede periode worden ingezet. Verouderde apparaten kunnen centraal worden geretourneerd en gerecycled en ook op die manier wordt een steentje bijgedragen aan een kleiner CO2 footprint.

10. Kostenreductie

Met DaaS kunt u tot wel 20% besparen ten opzichte van aanschaf van apparatuur. Hoe dit kan? Bedrijven die leaseconcepten aanbieden kopen vaak groot in en delen het schaalvoordeel met hun gebruikers.

Voor welke bedrijven is DaaS geschikt als dienst? Als een organisatie op zoek is naar een manier om de IT-afdeling te ontlasten, dan is leasen van zakelijke lapstops zeker de juiste beslissing. Het uitbesteden kan veel tijd en geld besparen.

Meer informatie of advies? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.